deltagastronomia

La masă cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei tradiţionale din Delta Dunării

Lansare de carte

Un antropolog (Vintilă Mihăilescu), o etnoloagă (Ioana Popescu) şi un blogger culinar (Emanuel Ciocu), alături de alţi invitaţi se adună sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 17.30 ,în Demisolul Librăriei Bastilia pentru a lansa şi a dezbate volumul “La masă cu oamenii Deltei. O cartografiere a practicilor gastronomice” (coordonat de Monica Stroe şi Bogdan Iancu, Ed. Coresi 2012).

Cercetarea antropologică pe care se bazează volumul şi-a propus să observe și să redea cunoaşterea gastronomică specifică Deltei Dunării şi cotidianul acestor locuri mai puţin cunoscute pornind de la una dintre cele mai intime experiențe umane: cea alimentară.

Prin textele din volum autorii au căutat să surprindă relația locuitorilor cu natura, cu peisajul, patrimoniul și resursele locale, dincolo de strategiile turistice naționale, politici piscicole și ecologice, cărți de bucate.

Sub copertă veţi găsi: un interviu gastronomic cu Ivan Patzaichin, un studiu despre mâncare şi societate în Deltă al lui Vintilă Mihăilescu, imagini ale Deltei văzută de Grigore Antipa şi Radu Anton Roman, reţete povestite şi ilustrate, articole despre turism, transformări culinare şi pescuit.

* Proiectul cultural ”La masă cu oamenii Deltei – cercetarea gastronomiei din Delta Dunării” este derulat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s