deltagastronomia

La masă cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei tradiţionale din Delta Dunării

Crap la protap

Leave a comment

În ciuda legendelor pescărești locale, nu se pot da totuși crezare pescarilor care povestesc de crapii enormi pe care i-au prins astfel încât „proțapul” din titlu să fie justificat în realitate, de parcă s-ar vorbi de viței, purceluși de lapte sau miei. Cu toate acestea crapul este unul din cei mai mari pești care pot fi prinși în zonă, iar carnea sa este grasă și dulce.
Prepararea crapului:
-se crestează crapul pe lățime cu tăieturi verticale pentru ca oscioarele de care nu poate fi curățat să se „topească” la temperatura cuptorului, apoi se despică pe lungime în două bucăți;
-se pune crapul pe tava unsă cu ulei;
-se ornează crapul cu felii de roșii, de lămâie, ardei („ciușcă”) și chiar și ciuperci, apoi se bagă la cuptor;
Ciupeşti peştele cu furculiţa pentru a verifica dacă s-a pătruns și adaugi sos picant sau dulce, cum îţi place, şi-l mai laşi 10 minute la cuptor. Poftă bună!

Author: deltagastronomia

http://vira.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s